Више од 1500 школа на АМРЕС мрежи!

Пројекат "Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе", који су 2016. године заједнички покренули АМРЕС и Министарства просвете и трговине, туризма и телекомуникација, успешно се приводи крају. За нешто више од годину дана,  на нашу рачунарску мрежу повезано је више од 1500 основних и средњих школа у Србији! Највећа заслуга иде Инжењерима АМРЕС који су у сарадњи са стручњацима Телекома Србије даноноћно радили, како би све школе добиле брз, квалитетан и пре свега поуздан интернет. И поред бројних препрека на терену оличених у временским условима и неприступачном терену, до 90% школа у Србији је стигао сигнал АМРЕС рачунарске мреже. У наредном периоду ће и мали број преосталих школа бити повезан.

По први пут, све школе су "обједињене" преко јединствене рачунарске мреже. То практично значи да осим приступа интернету (који је за све ученике бесплатан), школе сада имају могућност да користе бројне АМРЕС сервисе, као што су веб-прокси, ДНС хостинг, филтрирање саобраћаја, ВПН, регистрација домена и многе друге. За ученике, али и запослене у школама најатрактивнији сервис је сигурно „eduroam“. Овај популарни АМРЕС сервис омогућава потпуно бесплатно коришћење „wi-fi“ интернета у свим образовним институцијама у Србији али и широм света!

И у 2018. години настављамо истим темпом. Планирамо увођење бројних нових сервиса који ће школама помоћи да унапреде образовни процес, а ученицима да олакшају учење и учини га занимљивијим.