SIG-MSP по први пут у Београду

Скуп групе SIG-MSP (Special Interest Group on the Management of Service Portfolios) одржан је 3. и 4. октобра 2018. године у хотелу Метропол Палас у Београду. На догађају који је организовала Академска мрежа Србије - АМРЕС дискутовано је о утицају који уредба ЕУ о заштити података о личности - GDPR (The EU General Data Protection Regulation ) има на сервисе у продукцији и у самом процесу развоја. Учесници су презентовали и нове сервисе од којих је посебна пажња усмерена на eduroam Managed IdP, eduTEAMSteams & Federation Service Catalogue и GÉANT Network Management as a Service (NMaaS), итд.

Првог дана размењена су искуства из свакодневних изазова са којима се сусрећу националне истраживачке и образовне мреже, док је други дан био резервисан за дискусију о такозваној „сајбер безбедности“ (cyber security).

SIG-MSP скупови се одржавају неколико пута годишње и окупљају најбоље европске менаџере из разних области. Београд је по први пут био домаћин оваквог састанка. Захваљујемо се компанији СББ, која је омогућила директну конекцију од сале за састанке до АМРЕС мреже.