АМРЕС домаћин тренинга SSE2018

Академска мрежа Србије поново је окупила софтвер инжењере из целе Европе! На скупу под називом „School of Software Engineering 2018“ који је од 23. до 25. октобра 2018. године одржан у београдском  хотелу „Метропол Палас“, учествовали су тимови који се баве развојем софтвера у циљу упознавања са процесом и методама гаранције квалитета у домену развоја софтвера.

Тренинг је организован под покровитељством „SA2T1“ тима у оквиру „GÉANT“ пројекта ради унапређења практичног знања и вештина како би се максимално осигурао квалитет у развоју софтвера.

Током три дана скупа, учесници су имали прилику да панирају активности у вези са гаранцијом квалитета и примене их на процес развоја, да изаберу најбољу технику за дизајн и тестирање софтвера, а у циљу адекватне процене ризика у пројекту, као и да дефинишу и извршавају тестове за функционалне и одабране нефункционалне карактеристике квалитета. Такође, стручњаци су могли да примене доступне алате како би управљали проблемима и олакшали осигурање квалитета крајњег производа.

Курс „School of Software Engineering 2018“ је организован као догађај такозваног отвореног типа и у њему су учешће, осим програмера могли да узму и вође тимова, технички консултанти као и сви појединци који се баве тестирањем или имплементацијом софтверских решења.