АМРЕС на SIG-MSP састанку

Главни град Енглеске, Лондон био је 17. и 18 јануара 2018. године домаћин састанка под називом „Special Interest Group on the Management of Service Portfolios (SIG-MSP)“. У просторијама Академске мреже Велике Британије (JISC) окупио се велики чланова из научно-истраживачке заједнице из свих држава Европе, са циљем да размене искуства и представе своја достигнућа.

Специјални гост овогодишњег скупа била је Андријана Тодосијевић, инжењер Академске мреже Републике Србије. На изузетно посећеној презентацији, она је представила концепт и значај документа најбоље праксе (Campus Best Practice) у научно-образовној заједници. Присутни су имали прилике да се упознају  са најбољим решењима која се користе у организацији радионица и тренинга GÉANT заједнице, као и великом доприносу GLAD (GÉANT Learning & Development) програму.

Академска мрежа Србије је у претходном периоду активно учествовала у пројекту „Campus Best Practice“, чији је циљ био решавање најчешћих проблема са којима се администратори сусрећу у свакодневном раду. Учесници су у оквиру радних група бирали теме и креирали разне документе, чиме су добијали неопходно за развијање и афирмацију бројних сервиса и технологија у академској заједници.

GÉANT пројекат је један од највећих у научно истраживачкој области Европе. Кроз овај програм, стручњаци свих академских мрежа у Европи имају прилике да унапређују своја знања и развијају све аспекте образовног умрежавања. GÉANT пројекат обухвата више од 40 милиона корисника, кроз 8000 институција у 40 европских земаља.