Одржан састанак за администраторе АМРЕС чланица

У свечаној сали Грађевинског факултета Универзитета у Београду, 12. децембра 2013. године одржан је састанак намењен администраторима АМРЕС корисника. На састанку коме је присуствовало више од 70 администратора из целе Србије, презентоване су новине у АМРЕС услугама из области инфраструктуре, сигурности и корисничких сервиса.

На почетку састанка, присутнима се обратио заменик директора др Павле Вулетић који је изнео информације о раду Академске мреже Србије.

Администраторима је презентован тренутан статус АМРЕС мрежне инфраструктуре, изазови у управљању мрежом, као и планови за њено унапређење.

Посебна пажња посвећена је новој иАМРЕС услузи која у оквиру АМРЕСа обезбеђује јединствену пријаву на веб-сервисе. иАМРЕС је неопходан за коришћење неких од услуга које су представљене у наставку састанка.

Други део састанка одпочео је представљањем новина у eduroam сервису као што су статистике коришћења, FreeRADIUS новости као и eduroam CAТ алат за генерисање инсталера за корисничке уређаје.

Презентован је и нови АМРЕС FILESENDER сервис који корисницима омогућава размену великих фајлова.

Из области видео конференција, било је речи о АМРЕС  gatekeeper услузи, о додели GDS бројева и АМРЕС/РЦУБ MCU услузи. Присутни су се упознали и са новом АМРЕС услугом за одржавање веб-конференција.

У завршници састанка присутни су упознати са АМРЕС услугом за издавање персоналних и серверских сертификата. Представљене су и АМРЕС VPN и АМРЕС proxy услуга.