Поводом завршетка регионалног Fp7 пројекта SEERA-EI (South East European Research Area for eInfrastructure) 30. марта 2012. године у Сава Центру је одржан скуп под називом „Употреба информационих технологија у образовању и науци".

Учесници скупа су разматрали стање и перспективе развоја информатичког друштва у Србији, активности РЦУБ-а и Академске мреже Србије (АМРЕС) као носиоцима развоја информатичког друштва. Било је речи и о употреби информационих технологија у научно-истраживачком и образовном раду, о новим ИТ сервисима доступним академској заједници, као и перспективама е-инфраструктуре у региону, а презентовани су и планови за будућност. Присутни су имали прилике да се упознају са најзначајнијим резултатима рада Рачунарског центра Универзитета у Београду-а у протеклом периоду, с обзиром да је РЦУБ прославио 20 година рада.

Овај догађај је имао за циљ упознавање са резултатима текућих пројеката, подстицање даље сарадње, учвршћивање везе између образовања у Србији и информационих технологија, и промоцију технологија и институција које су у последње две деценије допринеле развоју и унапређењу високог школства и научно-истраживачког рада у Србији.

Скуп су организовали Министарство просвете и науке Републике Србије и Рачунарски центар Универзитета у Београду.

Више информација можете пронаћи доступно је на нашем медиа порталу.