Покренута Група мрежних оператора Србије

Академска мрежа Србије - АМРЕС постала је члан Групе мрежних оператора Србије (RS Network Operators Group). На седници Управног одбора Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС), усвојена је одлука о подршци РСНОГ заједници, чиме је реализована идеја из јуна 2014. године о стварању отворене заједнице мрежних оператора како би заједнички побољшали квалитет, перформансе, стабилност и сигурност интернет мрежа и услуга у Србији.
Ова подршка обухвата администрирање е-листе и веб-сајта, као и подршку будучим активностима РСНОГ заједнице, усмереним на размену идеја, знања и најбољих пракси између мрежних стручњака у Србији. Велика пажња биће посвећена и сарадњи са сличним групама у региону, Европи и свету.
Дискусија о техничким питањима од значаја за функционисање домаћих интернет мрежа одвија се првенствено путем е-листе РСНОГ заједнице. На овој е-листи се осим Академске мреже Србије тренутно налазе и представници водећих телекомуникационих оператора и интернет провајдера: Телеком Србија, Теленор, Vip Mobile, Орион Телеком, ИКОМ, Радијус вектор, AVcom, ЕUnet и Беотел. Чланови су и представници хостинг провајдера AdriaHost, Mainstream и Serbia Open eXchange (SOX).
РСНОГ листа је отворена за све мрежне администраторе у Србији. Сви заинтересовани за пријављивање на е-листу, треба да пошаљу поруку на адресу: admin@rsnog.rs