Akademska mreža Srbije - AMRES postala je član Grupe mrežnih operatora Srbije (RS Network Operators Group). Na sednici Upravnog odbora Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), usvojena je odluka o podršci RSNOG zajednici, čime je realizovana ideja iz juna 2014. godine o stvaranju otvorene zajednice mrežnih operatora kako bi zajednički poboljšali kvalitet, performanse, stabilnost i sigurnost internet mreža i usluga u Srbiji.
Ova podrška obuhvata administriranje e-liste i veb sajta, kao i podršku budučim aktivnostima RSNOG zajednice, usmerenim na razmenu ideja, znanja i najboljih praksi između mrežnih stručnjaka u Srbiji. Velika pažnja biće posvećena i saradnji sa sličnim grupama u regionu, Evropi i svetu.
Diskusija o tehničkim pitanjima od značaja za funkcionisanje domaćih internet mreža odvija se prvenstveno putem e-liste RSNOG zajednice. Na ovoj e-listi se osim Akademske mreže Srbije trenutno nalaze i predstavnici vodećih telekomunikacionih operatora i internet provajdera: Telekom Srbija, Telenor, Vip Mobile, Orion Telekom, ICOM, Radijus vektor, AVcom, ЕUnet i Beotel. Članovi su i predstavnici hosting provajdera AdriaHost, Mainstream i Serbia Open eXchange (SOX).
RSNOG lista je otvorena za sve mrežne administratore u Srbiji. Svi zainteresovani za prijavljivanje na e-listu, treba da pošalju poruku na adresu: admin@rsnog.rs